Участие в премиерния спектакъл „Дама пика“ от П. И. Чайковски

На 31.01.2020 г. от 19.00 часа Хорът на софийските момчета ще участва в премиерното концертно изпълнение на оперния спектакъл „Дама пика“ от П. И. Чайковски, който ще бъде представен в Софийската опера и балет.

Концертна версия на "Дама пика" - една от знаковите опери на руския композитор Пьотр Илич Чайковски, ще представят артистите на Софийската опера и балет на 31 януари в залата на театъра. Гост-диригент ще бъде Константин Тринкс. В главната ролята на Герман ще бъде солистът на операта Мартин Илиев, а в ролята на Лиз ще влезе сопраното Александра Любчански. Чайковски пише музиката на "Дама пика", смятана за едно от най-добрите му произведения, само за 44 дни. Първото ѝ представяне на сцена е на 31 декември 1891 г. в Санкт Петербург. През 1926 г. е поставена и в България. Диригент на премиерата в София е руският музикант Юрий Померанцев, който работи по това време в столицата.

В "Дама пика" участват още солистите Ангел Антонов, Бисер Георгиев, Даниел Острецов, Николай Войнов, Слави Манов, Иванка Нинова, Цвета Сарамбелиева, Баясгалан Дашням, Станислава Момекова, както и оркестърът и хорът на оперния театър.

Повече информация за спектакъла и билети можете да намерите тук.
 

Заповядайте!

 

 http://smarturl.it/swq33c