За ползите от пеенето в хор

Следващите редове описват някои от предимствата за момчетата при пеене в хор

Момчетата откриват как да управляват гласа си

Когато пеят в хор момчетата откриват красотата на колективното пеене. Те усещат, че е много приятно и интересно да пееш с други певци на твоята възраст и то момчета, да присъединиш собствения си глас към другите, да бъдеш част от отбора. В хора момчетата се учат да се слушат внимателно, за да може гласът им да се слива с другите около тях. Учат се да контролират гласа си, за да направят пеенето си красиво и емоционално.

Момчетата имат възможност да тренират слуха си

Пеенето в хора развива разнообразни и специфични музикални качества на слуха, сред които е така нареченият хармоничен слух, нещо много ценно за всеки музикант, бил той любител или професионалист.

Момчетата имат шанса да развиват социалните си умения

В хора песента сближава момчета, концертите и различните участия в оперни и театрални представления им показва един интересен, необикновен и вълнуващ свят – светът на хоровата музика. Срещат се и се изявяват заедно с други музиканти – певци, инструменталисти, диригенти, режисьори, актьори. В хора момчетата създават приятелства за цял живот, чувстват се като у дома си, научават се да се уважават взаимно и да работят отговорно в екип.

Пеенето в хор подобрява собствената увереност и концентрация

В хора момчетата се учат на дисциплина и трудолюбие, защото без тях не могат да се постигнат добри певчески резултати. А на сцената децата постепенно преодоляват притесненията си от излизането пред публика, научават се да разчитат на себе си и на певеца до тях. Удовлетворението от добре свършената работа, аплодисментите на публиката ги зареждат с нова енергия и вдъхновение. Ако Вашето дете се притеснява, когато вниманието е обърнато към него – участието в хора ще му помотне да се освободи от прекалената стеснителност или затвореност.

Пеенето разтоварва от напрежението и стреса

Предизвикателството и радостта от пеенето в хора е това, от което се нуждае момчето в края на натоварения си ден. Пеенето е чудесен начин за възпитаване на позитивизъм, за освобождаване от негативната енергия и стреса на ежедневието.

Присъединяването към Хора на софийските момчета ще даде на Вашето дете възможността и удовлетворението да се радва на музиката и пеенето, ще развие у него важни личностни качества, които ще са му полезни в бъдеще.

  Запишете вашето момче за прослушване тук.